Kinesisk nytår betyder kinesiske helligdage
Det kinesiske nytår er også kendt som månenytår eller forårsfestival og den regnes for den vigtigste af de traditionelle, kinesiske helligdage.
Festlighederne varer i 15 dage og det er en spektakulær oplevelse.
Cp Sourcings indehaver Per Veile har oplevet det kinesiske nytår:
‘Det er en stor højtid i Kina og minder på mange måder om jul. Familien samles og spiser god mad og børnene får pengegaver i røde konvolutter, de kaldes ‘lucky money’. Der er selvfølgelig også fyrværkeri og masser af rødt, da kineserne ifølge en gammel legende bruger farven rød og støjen fra fyrværkeriets eksplosioner til at skræmme det lydløse uhyre Nian væk.’ Per Veile fortæller videre:
‘Kineserne anser kinesisk nytår for en stor helligdag, lidt ligesom vi jo også gør i Danmark. Forskellen er bare, at det kinesiske nytår fejres over 15 dage. I den tid er der lukket ned for de fleste virksomheder eller der køres undtagelsesvist på meget lavt blus. Derfor gør vi altid vores kunder opmærksomme på, at der forekommer ekstra lang leveringstid i forbindelse med kinesisk nytår.’
Vær opmærksom på ændring i leveringstider
Foruden de 15 helligdage hvor nytåret fejres, er mange virksomheder i væsentlig grad påvirkede af højtiden i 10 dage både før og efter nytår. Det skyldes, at mange medarbejdere rejser hjem i god tid, da der er stort pres på det offentlige transportsystem ved denne højtid.
Reelt set betyder det, at de kinesiske virksomheder delvist kører på lavt blus og helt holder lukket gennem en periode på 1 måned.
Derfor opfordrer Per Veile til, at man allerede nu tager kontakt til ham, hvis man har en opgave, som Cp Sourcing skal løse inden helligdagene rammer i det tidlige forår i forbindelse med det kinesiske nytår.